Premicon rakennuttamalle kiinteistölle Suomen ensimmäinen asuinkerrostalojen toteutusvaiheen BREEAM-sertifikaatti

Asunto Oy Espoon Zeniitti on saanut toteutusvaiheen BREEAM-sertifikaatin arvosanalla ”Very Good”. Kyseessä on ensimmäinen asuinkerrostalo Suomessa, joka on sertifioitu BREEAM New Construction -ohjelmalla. Premico toimi kohteen rakennuttajana, edustaen Morgan Stanley Real Estate Investingia (MSREI). Kohteen urakoitsijana toimi Lujatalo.

Asunto Oy Espoon Zeniitti, havainnekuva. Kuva: F6 Arkkitehdit Oy

Suomen ensimmäinen asuinkerrostalojen toteutusvaiheen BREEAM-sertifikaatti myönnettiin Asunto Oy Espoon Zeniitille, havainnekuva. Kuva: F6 Arkkitehdit Oy

Premico on luonut BREEAM-kriteerien mukaisen asuinkerrostalokiinteistöjen rakennuttamisohjeen. Ohje on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja toi nyt ansaitusti lopullisen sertifikaatin Asunto Oy Espoon Zeniitille. Hankkeen paikallisena BREEAM-konsulttina ja -arvioitsijana toimi Sweco Finland Oy.

Asunto Oy Espoon Zeniitin lopullista BREEAM-sertifikaattia haettiin alkuvuodesta. Hankkeen kaikkien osapuolten huolellisen työn ansiosta hakemukselle ei tullut yhtään lisäselvityspyyntöä toteutusvaiheen laadunvarmistuksessa. Tieto saadusta sertifikaatista on jo ehtinyt päivittyä GreenBookLive-sivustolle.

”Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia Zeniitille saavutetusta sertifikaatista. Rakennuttamisen asiantuntijamme ovat tehneet yhteistyökumppaniemme kanssa hienoa ja edelläkäyvää työtä.” Premicon investointijohtaja Samuel Tuomola kommentoi.

”Mikä parasta, Zeniitin toteutusvaiheen sertifikaatin pistemäärä oli suurempi kuin suunnitteluvaiheen sertifikaatin pistemäärä eli 58,5 %”, iloitsee Lujatalon suunnittelujohtaja Janne Sihvonen. ”Suurin kiitos tästä tietenkin kuuluu tilaajalle eli Premicolle sekä BREEAM-konsultille eli Swecolle. Lisäksi erityinen kiitos toteutusvaiheesta kuuluu koko työmaalle”, Sihvonen jatkaa.

Lisätietoja:

Samuel Tuomola
investointijohtaja, Premico
+358 50 566 6111
samuel.tuomola@premico.fi

Janne Sihvonen
suunnittelujohtaja, Lujatalo Oy
+358 44 585 2899
janne.sihvonen@luja.fi

 

Lue lisää BREEAMin mukaisesta asuntorakentamisesta:

Kuinka Premicon rakennuttamat kohteet saivat Suomen ensimmäiset asuinkerrostalokiinteistöjen suunnitteluvaiheen BREEAM-sertifikaatit?

Premico lyhyesti

Kiinteistösijoittaminen, rakennuttaminen ja vuokra-asuminen – Premicon palvelut kattavat koko kiinteistön kehityksen elinkaaren yhteensä lähes 50 asiantuntijan voimin. Olemme Premicossa tuottaneet vuokra-asumisen palveluita vuodesta 1963 lähtien. Kehitämme ja hallinnoimme asuntoihin sijoittavia kiinteistöpääomarahastoja, toimimme kansainvälisten sijoittajien kumppanina Suomessa, vuokraamme ja hallinnoimme asuntosalkkuja. Avustamme kiinteistöjen omistajia ja käyttäjiä kiinteistöjen kehittämiseen, rakennuttamiseen, rakennustekniseen konsultointiin ja valvontaan liittyen. Kehitämme, uudistamme ja rakennamme parempaa elämää ihmisille ja ympäristölle. www.premico.fi