Talotekniikka ja energia

Talotekniikka

Käyttötarpeen muutos tai teknistaloudellisen käyttöiän päättyminen saattaa luoda tarpeen taloteknisen järjestelmän uusimiselle tai korjaukselle. Talotekniikan asiantuntijamme kartoittavat eri toteutusvaihtoehdot ja auttavat sinua ymmärtämään niiden eri vaikutukset päätöksenteon tueksi.

Talotekniikan asiantuntijamme toteuttavat taloteknisten järjestelmien uusimis- ja korjaushankkeet tehokkaasti ja joustavasti. Tarvittaessa huolehdimme kaikista hankkeen osa-alueista kokonaisvaltaisesti. Toimimme hankkeissa tavallisesti talotekniikan valvojina.

Energiatehokkuus

Kansainväliset ilmastosopimukset ja energiatehokkuusdirektiivit asettavat Suomelle tiukat tavoitteet päästöjen vähentämiseksi ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Rakennusten energiankulutuksella on merkittävä vaikutus päästöihin, sillä niiden energiankulutus muodostaa noin 40 % kaikesta Suomessa käytetystä energiasta. Rakennuskantamme uudistuu verrattain hitaasti, joten energiansäästötoimenpiteet on suunnattava myös olemassa oleviin rakennuksiin. Pelkästään energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävät korjaukset ovat harvoin taloudellisesti kannattavia. Suurin hyöty saavutetaankin, kun energiatehokkuutta parantavat toimenpiteet toteutetaan osana laajempia, välttämättömiä korjauksia.

Konsultoimme energiatehokkuusratkaisuissa ja tarjoamme tarvittaessa energiaselvityksiä sekä kannattavuuslaskelmia. Asiantuntijamme arvioivat suunnitteluratkaisujen toimivuuden ja kustannustehokkuuden varmistaen, että valitut ratkaisut ovat optimaalisia niin taloudellisesti kuin ympäristönkin kannalta. Voimme kartoittaa kiinteistön energiatehokkuuden parantamismahdollisuuksia esimerkiksi pitkän tähtäimen suunnitelman (PTS) laatimisen tai kiinteistökaupan teknisen due dilligencen (TDD) yhteydessä, jolloin saat selkeän kuvan mahdollisuuksista ja niiden tuomista hyödyistä.

Ota yhteyttä!