Premicon hiilineutraalit vuokra-asunnot valmistuvat Turkuun

Premicon kolmannen asuntorahaston Premico Residential Fund III:n kohteen 95 hiilineutraalia vuokra-asuntoa ovat valmistumassa. EU-taksonomiakriteeristön täyttävä A-energialuokan kohde toteutetaan BREEAM-ympäristösertifikaatin tasolla Very Good.

Asunto Oy Turun Harppuunan Kipparissa hiilidioksidipäästöt on minimoitu jo suunnittelu- ja rakennusvaiheesta alkaen. Lopputuloksena on A-energialuokan koteja, joissa asuminen on kiinteistön energian käytön osalta täysin hiilineutraalia: rakennusten lämmitysratkaisuna on ekologinen maalämpö ja myös aurinkoenergiaa hyödynnetään energiantuotannossa.

Projektia on johtanut rakennusvalvoja Heikki Lehtonen, jolla on kokemusta sekä uudis- että korjausrakennuttamishankkeiden valvonnasta ja projektinjohdosta jo yli 10 vuoden ajalta Premicossa. Hankkeen urakoitsijana on toiminut Mangrove Oy.

Asuntoihin pääsee muuttamaan kesä-heinäkuun vaihteessa. Premicon vuokra-asumisen liiketoimintajohtaja Olli Partanen on tyytyväinen.

”Premicon taival on aikanaan alkanut vuokra-asuntojen välityksestä Turun talousalueella. Viime vuosina uudiskohteemme ovat nousseet muualle Suomeen, joten pienen tauon jälkeen on hienoa päästä tarjoamaan koteja Turkuun. Kohteiden sijainti on erinomainen ja A-energialuokka tarjoaa mahdollisuuden vastuullisempaan asumiseen ”, Partanen kehuu.

Myös kohteen ensiesittelyn hoitanut Premico Kodit asiakaspalvelun ja liiketoiminnan tuen tiimipäällikkö Jenni Saarinen kehuu sijaintia.

”Kipparin sijainti uniikissa Harppuunakorttelissa osoitteessa Vallihaudankatu 1 on erinomainen, sillä lähellä ovat niin Turun linna, jokiranta kuin keskustan palvelutkin”, Saarinen kertoo. ”Houkuttelevan sijainnin lisäksi ensiesittelyssä kiinnostivat laadukkaat materiaalit, persoonalliset pohjaratkaisut ja isot terassit – kaksikerroksisia asuntoja kohteessa on kolme ja useissa asunnoissa on myös oma kodinhoitohuone. Myös Harppuunakorttelin viihtyisä sisäpiha, josta löytyy mm. ulkokuntosali ja pihaa kiertävä juoksurata, ansaitsevat maininnan”, Saarinen toteaa.

Lue lisää: