Premico ja Mangrove ovat sopineet kahden asuinkerrostalon rakentamisesta Turun Harppuunakortteliin

Havainnekuva hankkeesta Asunto Oy Turun Harppuunan Kippari, kuva: Mangrove Oy

Havainnekuva hankkeesta Asunto Oy Turun Harppuunan Kippari. Kuva: Mangrove Oy

Premicon kolmas asuntorahasto ja Mangrove ovat allekirjoittaneet KVR-sopimuksen Turun Aurajokirannan Harppuunakortteliin rakennettavista kahdesta asuinkerrostalosta. Kohteen tonttikaupat tehtiin vuoden 2022 puolella ja rakennuslupa on nyt lainvoimainen. Kohteen rakentaminen on käynnistynyt ja sen on määrä valmistua elokuussa 2024. EU-taksonomiakriteeristön täyttävä A-energialuokan kohde toteutetaan BREEAM-ympäristösertifikaatin mukaisesti.

Turun Harppuunankortteli on Turun linnan ja Aurajoen läheisyyteen noussut uusi, kahdentoista asuinkerrostalon kortteli. Asunto Oy Turun Harppuunan Kipparin kaksi asuinkerrostaloa rakentuvat alueen eteläpäätyyn. Kuusikerroksisiin kiinteistöihin rakentuu yhteensä 95 vuokra-asuntoa ja yksi liiketila. Asuntojen koot vaihtelevat 27,5 neliön yksiöistä suurempiin, 78 neliön perheasuntoihin. Kohteessa tullaan hyödyntämään maalämmön lisäksi aurinkoenergiaa. Asuntojen vuokraus aloitetaan muutama kuukausi ennen kohteen valmistumista.

Premicon kolmannen asuntorahaston, Premico Residential Fund III:n tavoitteena on rakentaa vuoteen 2025 mennessä noin 1 700 uutta vuokra-asuntoa. Rahasto on sitoutunut asuinkiinteistöjensä hiilineutraaliuteen käytönaikaisen energian käytön osalta ja hiilijalanjäljen pienentämiseen myös kohteiden rakentamisvaiheen aikana. Kaikilla rahaston kohteilla tulee olemaan energiatehokkuusluokka A, BREEAM- tai LEED-sertifikaatti ja ne tulevat olemaan EU:n taksonomian uudisrakentamisen kriteerien mukaisia. Premicon rakennuttajaorganisaatio toimii kaikkien kohteiden rakennuttajakonsulttina.

Mangrove on vastuullisena rakentajana sitoutunut Hiilineutraali Suomi 2035-tavotteisiin. Lisäksi Mangrovelle on kertynyt kokemusta useista rakennushankkeista, joissa tavoitteena on ollut korkea energiatehokkuus, hiilijalanjäljen vähentäminen ja hiilikädenjälkien lisääminen. Näin ollen Mangrove on Premicolle luonteva kumppani hankkeeseen.

– Mangroven ketteryys ja kyky huomioida ympäristövastuullisen rakentamisen tarpeet sopivat Premicon strategiaan ja on siksi luontainen kumppani meille, toteaa Premicon investointijohtaja Samuel Tuomola.

– Premicoa ja Mangrovea yhdistävät kestävän kehityksen arvot ja olemme erittäin iloisia tästä yhteistyöstä. Kippari-hanke on meille ensimmäinen BREEAM-ympäristösertifikaatin mukainen hanke ja odotamme yhteistyön Premicon kanssa kirittävän myös Mangrovea entistä vastuullisemmaksi rakentajaksi, sanoo Mangroven toimitusjohtaja Jouni Hämäläinen.

Lisätiedot

Samuel Tuomola
Investointijohtaja, Premico
050 566 6111
samuel.tuomola@premico.fi

Jouni Hämäläinen
Toimitusjohtaja, Mangrove Oy
040 072 7721
jouni.hamalainen@mangrove.fi

Mangrove

Mangrove Oy on vuonna 1994 perustettu kotimainen asuntorakentamiseen erikoistunut perheyritys, joka on keskittynyt ympäristön hyvinvointia ja kestävää kehitystä tukevien kohtuuhintaisten asuntojen rakentamiseen. Mangrove toimii KVR-rakennuttaja- ja hankeyhteistyökumppanina kiinteistöjen omistajille ja sijoittajille, ja parhaillaan rakenteilla noin 820 asuntoa Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla. Mangrove Oy kuuluu Mangrove Yhtiöt konserniin. www.mangrove.fi

Premico
Premico on vuokra-asuntoihin erikoistunut kiinteistösijoitus-, kehitys- ja hallinnointiyhtiö, jonka strategian keskiössä ovat asumisen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen sekä kohtuuhintaisen vuokra-asumisen mahdollistaminen kaikille. Premicolla on kolme liiketoiminta-aluetta; kiinteistösijoittaminen, rakennuttaminen ja vuokra-asumisen palvelut.

Premico Residential Fund III on Premicon kolmas vuokra-asumiseen erikoistunut asuntorahasto. Rahaston tavoitteena on rakentaa vuoteen 2025 mennessä noin 1 700 uutta vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulle. Rahasto on sitoutunut asuinkiinteistöjensä hiilineutraaliuteen käytönaikaisen energian käytön osalta ja hiilijalanjäljen pienentämiseen myös kohteiden rakentamisvaiheen aikana. Kaikilla rahaston kohteilla tulee olemaan energiatehokkuusluokka A, BREEAM- tai LEED-sertifikaatti ja ne tulevat olemaan EU:n taksonomian uudisrakentamisen kriteerien mukaisia. www.premico.fi

Lue juttu Premicon luomasta BREEAM-järjestelmän mukaisesta asuinkerrostalojen rakennuttamisohjeesta: Kuinka Premicon rakennuttamat kohteet saivat Suomen ensimmäiset asuinkerrostalokiinteistöjen suunnitteluvaiheen BREEAM-sertifikaatit? – Premico