Premico ja Fira sopineet vuokrakerrostalon rakentamisesta Helsingin Postipuistoon

Premico Residential Fund III -asuntorahasto ja rakennusalan palveluyhtiö Fira ovat sopineet korkeatasoisen vapaarahoitteisen vuokrakerrostalon rakentamisesta Helsingin Postipuistoon. Fira toteuttaa As Oy Helsingin Postinkulun hankkeen avaimet käteen -periaatteella KVR-hankkeena.

Premico ja Fira sopineet vuokrakerrostalon rakentamisesta Helsingin Postipuistoon. Havainnekuva hankkeesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy.

Premico ja Fira sopineet vuokrakerrostalon rakentamisesta Helsingin Postipuistoon. Havainnekuva hankkeesta: Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy.

Rullakkotorille rakennettava 99 asunnon kohde toteutetaan A-energialuokkaan ja kohteessa tavoitellaan suunnittelu- ja rakennusvaiheen LEED Gold -luokitusta. Sertifioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa rakennuksen energiatehokkuuteen, vedenkulutukseen sekä ympäristöystävällisyyteen.

Vuokrakohteen asunnot ovat 22 neliömetrin yksiöstä aina 79,5 neliömetriseen kaksikerroksiseen neliöön. Lisäksi taloon toteutetaan kaksi liiketilaa ja saunaosasto ylimpään kerrokseen. Kohde tulee osaksi Firan rakentamaa korttelikokonaisuutta asukkaiden yhteiskäyttörakennus Postivarikon välittömään läheisyyteen. Kohteen rakentaminen alkaa vielä tämän kevään aikana ja se valmistuu kesällä 2025.

”Asuntokuntien määrä jatkaa vääjäämättä kasvuaan pääkaupunkiseudulla ja lisää laadukkaita vuokra-asuntoja tarvitaan tulevina vuosina. Postipuisto on uusi nykyaikainen kaupunginosa, jossa sekä hyvät liikenneyhteydet että luonto ovat lähellä. On ilo olla mukana tuomassa alueelle uusia energiatehokkaita ja korkeatasoisia vuokrakoteja”, sanoo Premicon asuntorahastoista vastaava johtaja Ville Siivonen.

”Haastavassa markkinatilanteessa saadaan myös vapaarahoitteisia kohteita liikkeelle, kun tuote, hinta ja laatu kohtaavat. Nyt saamme rakentaa laadukkaita vuokra-asuntoja hyvälle paikalle. Tämän haastavan yhtälön mahdollistaa Firan teollisen rakentamisen kehitystyö”, kertoo Firan asuntorakentamisen johtaja Topi Laine.

Postinkulussa hyödynnetään Firan teollisen rakentamisen malleja entistä laajemmin, mikä mahdollistaa läpivirtauksen parantumisen laadusta tinkimättä. Tavoitteena on normaaliin tapaan nollavirheluovutus. Kohteessa runko rakennetaan Firan kehittämällä runkotehdas-mallilla, joka nopeuttaa rungon rakentamista noin 20 % verrattuna perinteiseen malliin. Sisätehdas-vaiheeseen taas on sisällytetty myös talotekniikka. Lisäksi kohteessa käytetään Modules-talotekniikka- ja kylpyhuonemoduuleita.

Premico Residential Fund III on sitoutunut asuinkiinteistöjensä hiilineutraaliuteen käytönaikaisen energian käytön osalta ja hiilijalanjäljen pienentämiseen myös kohteiden rakentamisvaiheen aikana. Kaikilla rahaston kohteilla tulee olemaan energiatehokkuusluokka A, BREEAM- tai LEED-sertifikaatti ja ne tulevat olemaan EU:n taksonomian uudisrakentamisen kriteerien mukaisia. Premicon rakennuttajaorganisaatio toimii kaikkien kohteiden rakennuttajakonsulttina.

Premicon neuvonantajana kaupanteossa toimi DLA Piper Finland.

Lisätietoja:

Ville Siivonen
Johtaja, pääomarahastot, Premico
+358 40 523 5865
ville.siivonen@premico.fi