Premicon edustamalle kiinteistörahastolle Suomen toinen BREEAM-sertifikaatti

Asunto Oy Kokkovuorelle on myönnetty suunnitteluvaiheen BREEAM-sertifikaatti Very Good-arvosanoin. Kyseessä on Suomen toinen suunnitteluvaiheen BREEAM-sertifikaatti. Ensimmäinen myönnettiin Asunto Oy Espoon Zeniitille kuluvan vuoden huhtikuussa. Molempien hankkeiden rakennuttajakonsulttina toimii Premico, Morgan Stanley Real Estate Investingin (MSREI) lukuun. Premico on myös vastannut sertifikaattijärjestelmän luomisesta molemmille hankkeille.

Firan urakoima 121 huoneiston vuokra-asuntokohde käsittää kaksi kerrostaloa Espoon Haukilahdessa erinomaisilla kulkuyhteyksillä. Asunnoista 70 kpl on yksiöitä ja kaksioita ja loput perheasuntoja. Asuntojen keskipinta-ala on noin 52 neliömetriä. Kuten aiemmassakin BREEAM-sertifioidussa kohteessa, erityispiirteenä jokaisessa asunnossa on etätyöskentelylle varattu työpiste. Lisäksi hankkeessa on painotettu erityisesti yhteistilojen laatuun ja toimivuuteen. Kohde on arviolta muuttovalmis loppukesästä 2023.

BREEAM-luokitus on yksi Euroopan käytetyimmistä rakentamisen ympäristöluokitusjärjestelmistä ja vastuullisuuden arviointimenetelmistä. Sertifikaatin saanut kiinteistö täyttää tietyt kestävän kehityksen mukaiselle kiinteistölle asetetut kriteerit ja kiinteistö on käynyt läpi ulkopuolisen auditoinnin. Sweco suoritti kohteenympäristökonsultoinnin ja -arvioinnin, sisältäen muun muassa hiilijalanjälkilaskennan, elinkaarikustannusvertailuja ja päivänvaloselvityksen. Lopullinen toisen vaiheen BREEAM-sertifiointi haetaan kohteen valmistuttua.