Premico Vuokra-asunnot Oy ja YIT sopivat 36 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon toteuttamisesta Espooseen

  • Premico Vuokra-asunnot Oy ja YIT ovat allekirjoittaneet sopimuksen 36 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon toteuttamisesta Espoon Tillinmäkeen.
  • Kohde valmistuu kesällä 2020, vuokrataso tulee olemaan noin 20 % normaalia vapaarahoitteista vuokratuotantoa edullisempi. Asunnot tulevat olemaan pääosin perheasuntoja.
  • Premico Vuokra-asunnot Oy:n taustalla on Premicon ja Auratum Kiinteistöt Oy:n yhteisesti hallinnoima Premico Asuntorahasto Ky.
  • Premico Vuokra-asunnot Oy:n tavoitteena on rakennuttaa yli 1000 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa Suomen kasvukeskuksiin.

”Kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen puute pääkaupunkiseudulla on valtaisa yhteiskunnallinen ongelma. Vuokra-asuntotuotanto on keskittynyt viime vuosina pieniin asuntoihin, joten olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme toteuttamaan Espooseen nimenomaan kohtuuhintaisia perheasuntoja ja vastaamaan näin lapsiperheiden tarpeisiin”, toteaa Premico Group Oy:n toimitusjohtaja Janne Vaula.

Premico Vuokra-asunnot Oy rakennutti vuoden 2018 aikana 542 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa Suomen kasvukeskuksiin. Lisäksi tällä hetkellä rakenteilla on 233 uutta vuokra-asuntoa. Tavoitteena on rakennuttaa yli 1000 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa vuoteen 2021 mennessä.

”Premico Asuntorahaston sijoittajat ovat mm. ammattiliittoja, yksityisiä säätiöitä sekä muita institutionaalisia sijoittajia. Rahaston sijoittajille yhteisiä nimittäjiä ovat mm. pitkäjänteisyys yhdistettynä maltilliseen tuottotavoitteeseen, minkä lisäksi yksi tärkeimmistä sijoituskriteereistä on halu kantaa yhteiskuntavastuuta. Kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen puute koetaan mm. esteeksi työvoiman liikkuvuudelle ja siten myös talouden kehitykselle.”, sanoo Janne Vaula.

Lisätiedot:
Janne Vaula
toimitusjohtaja
Premico Group Oy
t. +358 40 501 6063
janne.vaula@premico.fi