Premico ja YIT sopivat 136 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon toteuttamisesta pääkaupunkiseudulle ja sen kehyskuntiin

Vuokra-asuntoihin erikoistuneen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Premicon hallinnoima Premico Asuntorahasto II Ky ja YIT ovat sopineet 136 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakentamisesta pääkaupunkiseudulle ja sen kehyskuntiin. Kyseessä on neljän hankkeen kokonaisuus, joista kahden rakentaminen on jo aloitettu. Loput kaksi kohdetta, joista osapuolet ovat allekirjoittaneet esisopimuksen, on tarkoitus aloittaa Q3/20 aikana.

Vuonna 2019 perustetun Premico Asuntorahasto II Ky:n tavoitteena on rakennuttaa noin 1700 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa Suomen kasvukeskuksiin vuoden 2023 loppuun mennessä. Rahasto on jatkoa Premico Asuntorahasto Ky:lle, jonka omistuksessa on yli 900 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulla.

”Olemme erittäin tyytyväisiä pitkäaikaisesta yhteistyön jatkumisesta YIT:n kanssa. YIT on yksi Premicon merkittävimmistä kumppaneista, ja organisaatioiden välinen yhteistyö sujuu erinomaisesti”, toteaa Premicon investointijohtaja Samuel Tuomola.

Rahaston omistamien asuntojen vuokratasot ovat, riippuen kohteesta, kahdesta viiteen euroa neliöltä kuukaudessa edullisempia kuin vastaavat vapaarahoitteiset vuokra-asunnot.

”Nyt hankitut kohteet sopivat erinomaisesti rahaston strategiaan, eli rakennutamme kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja sinne missä niiden tarve on suurin. Rahastomme sijoittajat haluavat kantaa yhteiskuntavastuuta, ja he kokevat kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen puuteen merkittäväksi ongelmaksi, joka estää muun muassa työvoiman liikkumista ja hidastaa näin myös talouden kehittymistä”, sanoo Tuomola.

Lisätietoja:

Samuel Tuomola                                              
investointijohtaja                                              
Premico Group Oy                                           
+358 50 566 6111                                             
samuel.tuomola@premico.fi